Voor jezelf

Plantenkracht, Coaching en Lessen

 

Aromatherapie en bloesemremedies: pure plantenkracht

Elke plant heeft zijn eigen geneeskrachtige eigenschappen. Ze kunnen helpen bij zowel fysieke, mentale als emotionele blokkades. In de vorm van bloesemremedies en essentiële oliën helpen ze jou bijvoorbeeld om weer in je eigen kracht te gaan staan, innerlijke rust te vinden, je concentratie te verbeteren, minder gestrest te zijn en meer in balans te komen. Een mooie aanvulling op bijvoorbeeld een coaching-sessie. Zowel voor jou als je paard kan ik een persoonlijke bloesemremedie samenstellen of een flesje essentiële olie uitzoeken die jullie verder helpt in jullie ontwikkeling!

 

 

    

  

 

Coaching en Lessen

Een coaching sessie of les duurt 1,5 uur. Alles lessen zijn los en individueel te volgen.

Oefeningen met de paarden worden alleen op de grond gedaan (afgezien van meditaties), er wordt niet op de paarden gereden. Ervaring met paarden is niet noodzakelijk.

 

 

Persoonlijke coaching sessie

Ontdek wat jij persoonlijk kan leren van de paarden. Geïnspireerd door de visies van Linda Kohanov, waarbij het paard als leermeester wordt gezien. Wat kunnen de paarden jou leren over o.a. emoties, grenzen aangeven, loslaten en verbinding maken. Hoe kan je een paard motiveren tot samenwerking, leiderschap krijgen zonder agressie. Tijd om rust te vinden, in contact te komen met jezelf, met de paarden en persoonlijk te groeien. Je kan hierbij aan je eigen thema te werken.  Om te groeien in je persoonlijke ontwikkeling, je te laten spiegelen door het paard, spirituele ondersteuning en je op weg te helpen met de dingen waar jij tegen aanloopt. Ga aan de slag met je eigen vraagstuk!

 

Coaching sessie 'Omgaan met hoog gevoeligheid'

Ben je gevoelig voor de emoties van anderen? Vindt je moeilijk om je af te sluiten voor de gevoelens van anderen? Kan jij je eigen grenzen aangeven? In deze sessie kan je in een veilig omgeving oefenen met het herkennen van je eigen persoonlijke ruimte en grenzen en die van de ander. Leer om jezelf beter te aarden en je eigen ruimte bewust te vergroten en verkleinen. Het paard geeft je hierbij feedback en ondersteunt je in het proces. Na afloop krijg je mapje met oefeningen mee om thuis mee aan de slag te gaan.

 

 

  

 

  

 

Lessen om dieper contact te maken met je paard

In deze lessen leer je om verbinding met je paard te maken. Leer meer over chakra’s, intuïtieve communicatie en het paard als spiritueel leraar. Ervaar de energie-uitwisseling tussen mens en dier en welke boodschappen de paarden voor jou hebben. Door middel van observeren,

waarnemen, visualisatie en meditatieoefeningen wordt er een nieuwe betekenis gegeven aan het contact met de paarden.

 

Mediteren met paarden

Mediteren kan helpen om je beter te concentreren en te focussen, meer controle te hebben over je gedachten, je geheugen verbeteren, om te gaan met stress, spiritueel te groeien en je te ontspannen. Paarden zijn hele spirituele dieren die ook helpen om onze spirituele kant meer te ontwikkelen. Mediteren tussen en met de paarden geeft een enorme rust, positieve energie en een gevoel van 'zijn'. Dit kan tussen de paarden in de wei maar ook op het paard. Meditatief paardrijden noem ik dat. Een hele fijne manier van mediteren die vraagt dat je helemaal in contact komt met jezelf, te vertrouwen, controle los te laten en zo de verbinding aan te gaan met dit prachtige dier. Een bijzondere ervaring!

 

 

  

 

Voor kinderen

Voor kinderen die op een manege rijden en meer willen leren dan alleen rijden, voor kinderen met een eigen paard die hun paard beter willen leren begrijpen en voor kinderen die het gewoon leuk vinden om meer over paarden te leren. Tijdens de lessen leren de kinderen meer over kuddegedag, leiderschap, grenzen, persoonlijke ruimte, emoties, in je kracht staan en je paard leren motiveren tot samenwerking. Uitleg en praktische oefeningen met de paarden wisselen elkaar af. Het werken met paarden helpt kinderen bij de ontwikkeling van o.a. zelfvertrouwen, zelfstandigheid, sociale vaardigheden, zelfbewustzijn, motoriek en evenwicht. De kinderen leren omgaan met paarden vanuit verbinding, respect en samenwerking waarbij er ook aandacht is voor de ontwikkeling van het kind. Voor kinderen met een diagnose zoals ADHD of autisme, maar ook voor kinderen die gewoon wat hulp bij hun ontwikkeling kunnen gebruiken. Lessen zijn ook te volgen met eigen paard/pony of via de zorgmanege horsewise.

Tevens zijn er lessen voor kinderen die het welzijn van hun paard of pony belangrijk vinden en graag iets voor hun paard willen terug doen. Hierbij wordt er aandacht besteed aan het masseren van paarden, het werken met T-Touches en het geven van healing. Je kan zo ontdekken welke methode het beste bij jou. Naast de verschillende methodes leren de kinderen ook goed te kijken naar de reacties van het paard en zich hier op af te stemmen.

 

     

 

  

  

Goed Gesprek

Heb je helemaal niks met paarden maar wel behoefte aan een goed gesprek en een luisterend oor om je verder op je pad te helpen? Ook dan kan je bij mij terecht. Tijdens een kopje thee of een boswandeling luister ik naar jouw verhaal en naar waar jij behoefte aan hebt. Vanuit een spiritueel oogpunt, ervaring en kennis help ik je om nieuwe inzichten te krijgen, kijken we samen naar waar jij tegenaan loopt en hoe je vanuit positieve kracht weer verder kunt!