Behandelingen voor je paard en (huis)dieren

 

Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van onderstaande behandelwijzen. In overleg met de eigenaar wordt samen gekeken welke behandeling voor het dier passend is. Alle behandelwijzen zijn er op gericht het zelfhelende vermogen van het dier te activeren De verschillende behandelingen zijn een goede aanvulling op andere (natuur)geneeskundige behandelingen, waardoor deze meer effect zullen hebben. Ook helpt het dieren om eventuele stress die gepaard gaat met andere behandelingen los te laten. 

 

Schade aan organen en afgestorven weefsel kunnen niet worden hersteld, wel kan er verbetering optreden. Je kunt een oud dier niet meer jong maken. De behandelingen worden aan huis gegeven, dieren reageren het beste in hun vertrouwde omgeving.  Naast onderstaande behandelwijzen maak ik ook gebruik van massage, TThouches, versterkende Guasha behandeling, biotensor en pendel. Tevens kan ik voor je testen of een dier geholpen kan worden met bijvoorbeeld aanvullende supplementen of dat een bepaald voersoort geschikt is voor het dier.

De behandelingen zijn geen vervanging van advies en behandeling van een arts, er worden geen diagnoses gesteld.

 


Healing, een ontspannende behandeling voor je paard of huisdier

Alles bestaat uit energie, ook je lichaam. Op het moment dat deze energie niet meer stroomt, ontstaan er blokkades. Deze kunnen een lichamelijke oorzaak hebben, maar ook ontstaan door bijvoorbeeld een trauma. Healing is het doorgeven van de liefdevolle universele energie via je handen. Deze energie activeert het zelfhelende vermogen en helpt het lichaam om zichzelf weer in balans te brengen en blokkades op te heffen. Dit gebeurt op zowel fysiek, mentaal als emotioneel gebied. Eigenaar en dier zijn met elkaar verbonden, als een dier problemen heeft is het goed je er bewust van te zijn dat dit ook iets met jezelf te maken kan hebben. Dieren houden je vaak een spiegel voor.

 

Een healing kan helpen bij:  

*        lichamelijk herstel bij ziekte of na een operatie

*        pijnverlichting

*        verwerking van trauma’s

*        emotionele problemen (angst, verdriet, depressie)

*        stressvermindering

*        gedragsproblemen

*        ingrijpende veranderingen in de leefomstandigheden

*        preventief

 

Een healing is een ontspannende ervaring voor je dier. Net als bij ons slaan dieren stress en emoties in hun lichaam op, een behandeling helpt om weer even helemaal tor rust te komen. Behandelingen worden soms aangevuld met gebruik van T-touches en massage voor extra ontspanning.

 

Het is ook mogelijk een healing op afstand te geven, in combinatie met een korte reading. Hier heb ik een foto voor nodig, het effect is hetzelfde als een healing op locatie. Soms is één behandeling voldoende en soms zijn er meerdere behandelingen nodig, dit hangt af van de situatie. Het dier geeft vaak zelf aan hoelang de behandeling duurt.

 

Aromatherapie

Bij aromatherapie wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën. Essentiële oliën zijn extracten van kruiden, bloemen, zaden, hout, hars of wortels. Deze extracten bevatten de geneeskrachtige eigenschappen van deze planten die bij aromatherapie worden ingezet. In de natuur zoeken dieren vaak zelf de planten op die ze op dat moment nodig hebben. De oliën kunnen op verschillende manieren worden ingezet: ze kunnen op de huid worden aangebracht,  je kan het dier de olie laten inademen of de olie laten innemen.

Aromatherapie kan worden ingezet bij zowel fysieke, mentale als emotionele problemen.

Tijdens een healing maak ik gebruik van de oliën om de behandeling te versterken. Ook is het mogelijk om een persoonlijke essentiële olie te laten uitzoeken voor je paard of voor jezelf. Fijn om bijvoorbeeld na een behandeling je paard nog een tijdje zelf te kunnen ondersteunen. Er wordt gewerkt met de essentiële oliën van Young living, Sjankara, Primavera en de Groene Linde.

 

Raindrop therapie voor paarden

Bij de Raindrop techniek wordt een combinatie gemaakt van het gebruik van essentiële oliën en traditionele massagetechnieken. Deze massagetechnieken helpen het lichaam om de oliën tot op celniveau op te nemen. De oliën worden aangebracht op de hoeven, benen en op de rug van het paard.

Raindrop therapie wordt ingezet bij verschillende fysieke, mentale en emotionele klachten waaronder: allergieën, pijnbestrijding, gedragsproblemen, spierproblemen, luchtweginfecties en virussen.

Raindrop therapie helpt het lichaam om afvalstoffen kwijt te raken en geeft het immuunsysteem een boost. Tevens is het erg ontspannendvoor je paard, te vergelijken met een dagje spa voor onszelf.

 

Stemvorken (fonoforese)

Fonoforese is een behandeling met geluidsfrequenties door middel van stemvorken. Alles in het leven heeft een eigen trillen (frequentie), zo ook de cellen in je lichaam. Op het moment dat er blokkades zijn wordt de frequentie van deze cellen lager. De stemvorken die worden gebruikt zijn afgestemd op de frequenties van de planeten, zoals bijvoorbeeld de omloop van de aarde rond de zon. De harmoniserende trilling van de stemvork werkt door tot in alle cellen van het lichaam en het energiesysteem. Daar waar de balans verstoord is, zal het lichaam weer mee willen resoneren met deze natuurlijke trillingen. De trillingsfrequentie van de van de cellen wordt op deze manier weer verhoogd. Net als bij een healing behandeling, wordt hiermee het zelfhelende vermogen versterkt. De stemvorken worden op het lichaam geplaatst of in het energieveld gehouden. Een behandeling met stemvorken is zowel los als in combinatie met een healing mogelijk.

 

Bloesemremedies

Als aanvulling op de behandeling is het mogelijk om een persoonlijke bloesemremedie te laten samenstellen, zowel voor jezelf als voor je dier. Bloesemremedies helpen om meer in contact te komen met je eigen gevoel, zodat je zelf inzicht krijgt in hoe emoties weer in balans gebracht kunnen worden. De remedies helpen je bijvoorbeeld om weer in je eigen kracht te gaan staan, innerlijke rust te vinden en meer in balans te komen. De remedies kunnen ook los van een behandeling aangevraagd worden. Er wordt gebruik gemaakt van de Nederlandse bloesem remedies, Alaska remedies en remedies van de Groene Linde.